sâmbătă, 30 iulie 2016

Ateliere gratuite pentru copii „Parcul Carol I - 110 ani”, luna august

Asociația Istoria Artei oferă ateliere gratuite pentru copii, în cadrul evenimentului „Vara istoriei pe Calea Victoriei”, organizat de Muzeul Municipiului București. Activitățile se vor desfășura la Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei nr. 151 colț cu str. Sevastopol


Design: Georgiana Stoian și Ioana Simion

Timp de opt săptămâni, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00-12.00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu și în Lapidarium se vor desfășura activități educative cu tematică variată, desfășurate în special în aer liber, într-un spațiu prietenos și inedit. Se pot înscrie copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Actvitățile atelierelor se realizează prin: prezentări vizuale de aproximativ 10-15 minute, dialog cu copiii, urmate de activități practice (desen, colorare) după fișe de lucru.


Zilele de joi vor introduce participanții în istoria orașului București prin activitățile concepute de către Asociația Istoria Artei, în cadrul proiectului „Parcul Carol I - 110 ani”. Toate materialele rămân în posesia copiilor.

4 august Familia Regală a României
Parcul Carol: de la Câmpia Filaretului la Expoziția Generală din 1906
11 august Meșteșugari, comercianți. Evoluția meseriilor: arhitecți, ingineri, peisagiști
18 august Parcul Carol 1906: pavilioane și lucrări de artă
25 august O zi în „Expoziția Generală Română din 1906”
1 septembrie Arhitectură și motive decorative

Participarea este gratuită, proiectul cultural benefiicind de finanțare de la Ordinul Arhitecților din România, din Timbrul Arhitecturii 2016
https://www.facebook.com/events/634480296728519/

Pentru înscrieri: ateliereistorieurbana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu