luni, 17 septembrie 2012

Caiet de activități de istoria arhitecturii inspirate din creația arh.C.Cerchez




La împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Cristofi Cerchez (1872-1955), Asociația Istoria Artei organizează activități culturale în vederea readucerii în atenția publicului bucureștean a creației și a personalității arhitectului. Activitatea acestuia poate fi urmărită de-a lungul a 47 de ani, fiind un reprezentant de seamă al stilului neoromânesc.

Din data de 17 septembrie 2012, în școlile și instituțiile partenere, vor avea loc ateliere gratuite de istoria arhitecturii bucureștene, destinate elevilor claselor I-IV, urmate de tururi ghidate la diverse vile proiectate de arh. Cristofi Cerchez (1872-1955). 

Ne face plăcere să anunțăm realizarea materialului tipărit, suport al activităților ce se desfășoară cu elevii claselor I-IV.  În pregătirea textului am beneficiat și de sfaturile arh. Sidonia Teodorescu și prof. Daniela Beuran. Conceptul grafic i se datorează artistului Cristian Gache.


Proiectul ”Pe urmele arh. Cristofi Cerchez prin București” inițiat de Asociația Istoria Artei beneficiază de finanțarea Ordinului Arhitecților din România, din taxa de timbru de arhitectură.



Pentru mai multe detalii: 

drd. Oana Marinache
istoric de artă
asociatiaistoriaartei@gmail.com

http://cristoficerchez.blogspot.ro/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu